Tiszteletbeli konzulok díszvacsorája
 

Tevékenységükkel és kapcsolatrendszerükkel hatékonyan járulnak hozzá a kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséhez, a magyar állampolgárok külföldi érdekvédelméhez, a külföldön élő magyarsággal való kapcsolattartás elmélyítéséhez. Ezért nagyon fontos a tiszteletbeli konzuli intézmény, amely az időszámításunk előtti időkből ered, s mindig nagyon hasznos szerepet töltött be a történelemben. is.

A Magyar Tiszteletbeli Konzulok IV. Nemzetközi Konferenciájára 2008. május 25-28. között került sor Budapesten. A miniszterek által tartott szakmai előadások és tanácskozás mellett több kirándulásra is sor került, azzal a céllal, hogy a résztvevők minél jobban megismerjék az általuk képviselt országot, Magyarországot. Lovagtársunk, Sir dr. Elek István ? Monaco tiszteletbeli főkonzulja és felesége Lady Chiara Rivetti di Val Cervo grófnő (Ő is tagja Lovagrendünknek) az általuk létrehozott alapítvány, az Elek Tiszteletbeli Konzuli Alapítvány szervezésében és finanszírozásában elegáns diszvacsorát adott tiszteletbeli konzulok részére a Budai Várban található Magyar Kultúra Alapítvány székházának termeiben.

A fogadásra és díszvacsorára Lovagrendünk több vezetője is meghívást kapott: Őeminenciája Popper György, Lady Anna Popper, Sir Charles Nagy és Aradi Csilla úrnő, Sir Fodros István és felesége, valamint Sir Pánczél Zoltán, akinek Temesvári tiszteletbeli konzuli kinevezése folyamatban van. A vacsorán a magyar politikai, kulturális és társadalmi élet számos személyisége jelen volt. A magyar diplomáciai élet eseményeiről rendszeresen tudósít a Diplomata Magazin, amely lap tulajdonosa Sir dr. Elek István és főszerkesztője Sir Fodros István.
(www.diplomatamagazin.hu)



(www.diplomatamagazin.hu)
(www.diplomatamagazin.hu)



(www.diplomatamagazin.hu)
(www.diplomatamagazin.hu)