Máltai lovag, Sir Dr. Lazarovits Ernõ kitüntetése
 

 

A kitüntetést ünnepélyes keretek között Őexcellenciája René Roudaut, Franciaország Magyarországi nagykövete nyújtotta át a rezidencián tartott fogadáson. Jelen volt Aliza Bin-Noun, Izrael Állam magyarországi nagykövete, Julius Janus, Vatikán Állam apostoli nunciusa, Svájc, Kanada, Lengyelország, Oroszország, Spanyolország, Fehér-Oroszország nagykövetei, Románia, Németország, Svéd Királyság követei, Sir Professzor Popper György, a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége Rendi Állam Miniszterelnöke és neje Lady Popper Anna, Hanti Vilmos, a MEASZ elnöke, Szenes Iván, a NÜB elnöke, dr. Feldmájer Péter, a MAZSIHISZ elnöke, Zoltai Gusztáv, a MAZSIHISZ-BZSH ügyvezető igazgatója, dr. Egri Oszkár, a MAZSIHISZ jogásza, valamint a Francia Nagykövetség munkatársai.

A kitüntetés átadásakor René Roudaut nagykövet úr hosszan méltatta a kitüntetett életútját, munkásságát és érdemeit. Lazarovits Ernő válaszában meghatottan köszönetet mondott a magas kitüntetésért és ígéretet tett, hogy mindent el fog követni, hogy méltó legyen annak viselésére. A megjelentek gratuláltak a kitüntetettnek és további sikereket kívántak. Ezután a nagykövet úr fogadáson látta vendégül a megjelenteket.


Drága Sir Ernő! Nagyon sok szeretettel köszöntünk magas kitüntetésed alkalmából. Nagyszerű személyiséged és munkád alapján rászolgáltál erre a rangos kitüntetésre. Te magad is megtestesíted és reprezentálod Lovagrendünk elveit, céljait. Nagyon büszkék vagyunk Rád! Kívánunk jó egészséget és sok örömet az életben népes családod körében és Lovagrendünk érdemes tagjaként is! Szeretnénk sokat tanulni Tőled, hogy a világot, az embereket jobbá, toleránsabbá tegyük. Egész eddigi életeddel példát mutatsz nekünk. Nagyon magasra állítottad a mércét, nehéz lesz megközelíteni, örökké fiatal Barátunk!