Ünnepélyes megemlékezés Sir Király Béla, a Szuverén Ciprusi Rend nagykereszt lovagja halálának 5. évfordulóján
 

Sir Prof. Dr. Király Béla vezérezredes, a Magyar Nemzetőrség Történelmi Főparancsnokának a Rákoskeresztúri Köztemető 301-es parcellájában lévő sírjánál halálának és temetésének öt éves évfordulóján, 2014. július 12-én, a Magyar Nemzetőrök Országos Szövetsége (MNOSZ) szervezésében, a Magyar Nemzetőrség megyei szervezeteinek részvételével, a család képviselőjének jelenlétében megemlékezés és koszorúzás történt.

A megemlékezés a Nemzetőrség zászlós díszegységének közreműködésével történt; beszédet mondott és koszorút helyezett el dr. Dohány András nőr. altbgy., a Magyar Nemzetőrség főparancsnoka Polyák József nőr. ddtbk. kíséretében. A Magyar Kormány koszorúját dr. vitéz lovag Horváth Ede nőr. vőrgy. helyezte el. A család képviseletében jelen volt és koszorúzott Tevely Attila. A jelenlévő megyei nemzetőr szervezetek képviselői egy szál virág elhelyezésével és főhajtással emlékeztek meg az évfordulóról.

Prof. Dr. Király Béla a Szuverén Ciprusi Lovagrend Nagykereszt Lovagja címet is viselte, ezért a megemlékezésen részt vett a Lovagrend delegációja, amelyben helyet kapott Lady Sebestyén Mária – ciprusi dámaparancsnok, 56-os szabadságharcos, Sir Kollár Antal – ciprusi lovagparancsnok, a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége (KMFAP) Nagymesterének személyes tanácsadója, a miniszterelnöki kabinet államtitkára, valamint Sir Czapáry-Martincsevics András – máltai nagytiszt, nőr. vőrgy., az MNOSZ Ellenőrző Bizottság elnöke, a KMFAP Észak-magyarországi bailiff-je.

              

A fényképeket készítették: Csabai György és Nádasi Zoltán