Beszámoló a Máltai Lovagrend (KMFAP) tagjai által 2014 decemberében adományozott javakról és a FEMERAID International – Dél-magyarországi Egysége munkájáról
 

 

A Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége (KMFAP) lovagjai és társszervezetei felajánlásai és közbenjárása által juttatott adományokat a FEMERAID International Dél-magyarországi Egysége – a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány – 2014 decemberében az alábbi módon hasznosította:

  • Opacsity László úrnak, a FEMERAID Magyarország – lovagrendi összekötő tisztjének köszönhetően az alapítvány 40 darab széket, nagy mennyiségben törölközőket, és ágyneműt kapott. Az intézmény épületén belül kialakított Népkonyha helyiségében helyezték el a székeket, hogy az arra rászorultak igényes környezetben fogyaszthassák el ebédjüket.

 

  • Sir Stangl Péter, Máltai lovag, a Miniszterelnöki kabinet humanitárius ügyekért felelős államtitkára jóvoltából az alapítvány számos hasznos felszerelést (függönyök, emelhető betegágy, fürdető szék) kapott a Hospice részleg kialakításához és berendezéséhez. Emellett érkezett még 28 darab szék is, amelyet az ellátási szintekre helyeztek el a közösségi helyiségekben, hogy az intézmény lakói nyugodt pihenését komfortos körülmények között tudják biztosítani.

  

  

  • H.G. Prof. Popper György – a Máltai Lovagrend (KMFAP) Magyar Nagyperjele felajánlott egy orvosi kezelő széket

A jelentős mennyiségű ágynemű, törölköző, ágy, egészségügyi felszerelés és az orvosi kezelő szék a FEMERAID International Dél-magyarországi Egysége vezetője, Sir Pribil Sándor lovagtársunk által megálmodott, az alapítvány intézménye részeként létesülő Hospice házban kerülnek majd felhasználásra.

  • Sir Grünberger Gábor Péter, Máltai lovag és Dáma Nagyné Balog Éva, a Szent György, a Mártír Lovagrend tagja közbenjárásának köszönhetően a FEMERAID International Dél-magyarországi Egysége két alkalommal kapott férfi, női és gyermek holmikat, játékokat, valamint lábbeliket

Az alapítványon belül kialakításra került egy ruharaktár, ahol a felnőtt ruhaneműket tárolják és az intézmény lakóinak, a szolgáltatások igénybe vevőinek elégítik ki az igényeit.

 

  

Az első szállítmányból kiválogatott gyermekruhák Nagykarácsony településre kerültek, ahol a családgondozók segítségével osztották ki az adományokat.

  

     

A második szállítmányból származó gyermek ruhaneműk a FEMERAID International Dél-magyarországi Egysége által szervezett karácsonyi ünnepség után kerültek kiosztásra.

  

2015. január 7.