A Máltai Lovagrend (KMFAP) 28. lovagavatási ceremóniája Szlovákiában
 

A Lovagavatás aktusa a mai napig megőrizte több évszázadra visszanyúló nemes hagyományait, szokásait, jelképeit, jellegzetes öltözetét a változó világban is. Mert tradíciók nélkül sokkal sivárabb lenne az emberi lét. Kivételes alkalom, hogy a jelenlévők betekintést nyerhetnek az avatás ünnepélyes és a lovagi élet máig némileg misztikum övezte világába, amely mindig is élénken foglalkoztatta a kívülállókat és jogos büszkeséggel tölti el a Rendbe tartozó személyeket, akik humánus értékrendjük, egyéni kvalitásaik és érdemeik, illetve az adott ország társadalma érdekében nagylelkűen végzett munkájukkal érdemelték ki a lovagrendi tagságot.

2016. október 15-én Szlovákiában került sor a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége (KMFAP) Szlovák és Magyar Nagyperjelségei közös lovagavatási és kitüntetési ceremóniájára, immáron 10. alkalommal a romantikus Chateau Béla összes termében.

4 kontinens 28 országából érkeztek az avatandók és vendégeik a színvonalas eseményre, amelynek előzményeként a KMFAP Diplomáciai Akadémiája tartott továbbképzést, elsősorban a Máltai Lovagrend már akkreditált és kinevezett diplomatái számára.

A rendezvényt számos magas rangú külföldi vendég is megtisztelte jelenlétével, korábbi miniszterek, kormányzók, polgármesterek és ismert művészek, valamint több sikeres üzletember szerte a világból. Neves művészek élvezetes zenei programja tette emlékezetessé a többvallású Rend avatási szertartását. Az avatási ceremóniát megelőző lovagi gyűlés és találkozó fő eseménye a Rend és a Rendi Állam elmúlt év során végzett kiemelkedő humanitárius tevékenysége volt, ennek során mutatkozott be az újonnan megalakult “FEMERAID International Air Rescue” szervezet, amelynek repülőgépei Dél Afrikában, Angolában és Máltán teljesítenek szolgálatot.

Az új szervezet hetente megjelenő hírlevélben – Weekly Medical Alert – tájékoztatja a Lovagrend tagjait a világon bekövetkezett katasztrófákról, járványokról és egyéb tragikus eseményekről és az azzal kapcsolatos tudnivalókról és teendőkről.

Megragadva az alkalmat ezúton is gratulálunk az újonnan avatott lovagoknak és dámáknak. Reméljük, hogy mihamarabb megtalálják helyüket a Rend megfelelő nyelvi perjelségében, vagy nagyperjelségében. Számítunk elkötelezettségükre, önzetlen munkájukra, amellyel a nagy múltú Jeruzsálemi Szent János Rend, későbbi nevén Máltai Lovagrend rangját és elismertségét erősítik szerte a világon, méltóképpen dicső elődeinkhez, különös tekintettel a lovagok legfőbb tevékenységére a XXI. században, a humanitárius munkára, a rászorulók érdekében, faji, vallási, politikai és nemi megkülönböztetés nélkül.

                                              

Kedves Dámák és Lovagok, köszöntünk Benneteket a Lovagrend tagjai között.

2016. november 15.