Lovagi és Testőr piknik az “Árvagyermekek az Állatvédelemért” szellemében
 
2018. július 8-án, ragyogó időben került sor a törökbálinti Zöld Sziget Állatmenhely területén és az előtte lévő nagyréten szervezett színvonalas eseményre. A menhely tulajdonosa Tuncsik József, aki nemcsak nagy állatbarát, de sikeres sportember: judo Európa bajnok és olimpiai bronzérmet nyert 1976-ban.

Ezen a helyszínen az elmúlt év során két alkalommal rendezett a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége (KMFAP) programokat a több évvel ezelőtt elindított kezdeményezés, az „Árvagyermekek az Állatvédelemért” (OAR) szellemében. Az eddigi sikerek alapján döntöttek a résztvevő szervezetek úgy, hogy idén itt kerüljön sor a hagyományos, évenkénti Lovagi és Testőr piknikre.



A vasárnap tartott rendezvény előkészítésében, lebonyolításában és támogatásában aktívan részt vett a Máltai Lovagrend és a Szuverén Ciprusi Lovagrend (KMFAP), a Zöld Sziget Állatvédelmi Alapítvány, az IBSSA, IAPA, Római Sas Rend, a FEMERAID Budapesti egysége - ÖPVE, a Szent György Vitézei Lovagrend, a KMFAP Magisztrátusi Gárda, a Provéd Zrt., és számos más szervezet.



A főszponzor ezúttal a „Cryptotari” volt. A fent említett szervezetek jelentős hozzájárulása mellett ki kell emelni Sir Dr. Niklós Andrást, a Provéd Zrt. vezetőjét, aki 2 db 3x4 m-es mobil sátrat ajándékozott a menhelynek, amelyek nagyon hasznosak a hasonló rendezvényeken.



Lovag Sárközi János, a Szent György Lovagrend szlovákiai Nagypriorja és családja több tálca friss pogácsával és süteményekkel lepték meg a résztvevőket. A Pátyi Ifjúsági focicsapat, akik ez alkalommal csatlakoztak a programhoz, futball mezeket és labdákat hoztak ajándékba a velük focizó menhelyi gyermekeknek, és nagy adag muffin-nal készültek az ebéd utánra.



A menüt ismét Gyuri bácsi készítette, amelyben töltöttkáposzta és csirke-gulyás szerepelt a mintegy 100 résztvevő örömére.

A környező gyermekotthonok lakói és nevelői nagyon jól érezték magukat és a menhelyen élő árva kutyák legtöbbjét megsétáltatták, ahol rendszerint egyidőben mintegy100 kutyusról gondoskodik Kincses Imre és nagyszerű csapata. A kutyusok hálásan fogadták a gyerekek szeretetét és a vendégek által hozott finom tápot és jutalomfalatkákat.
Reméljük, hogy minél több árva kutya talál szerető gazdára, de tisztában vagyunk vele, hogy az örökbe fogadási hajlandóság még nem elég nagy a magyar társadalomban, ellenben az elhagyott állatok száma sajnos egyre nő országszerte.



A késő délutánig tartó piknik során Komáromi István, Chris Rudi és Pomázi Zoltán, a Bojtorján Együttes ismert tagja zenés műsorral szórakoztatták a vendégeket.



Külön köszönet illeti a kiváló szervezésért, továbbá az állatok szakszerű és lelkiismeretes gondozásáért a telep vezetőjét, Kincses Imrét, valamint odaadóan és fáradhatatlanul dolgozó csapatát. A rendezvényről a Törökbálint Önkormányzat képviseletében jelen lévő dr. Albert Gábor, az önkormányzat humán politikai bizottság elnöke és területi képviselő is elismeréssel nyilatkozott és ígéretet tett, hogy a jövőben az önkormányzat támogatása még jelentősebb lesz.



2018. július 20.