Jótékonysági Bál Pécelen a Máltai Lovagrend (KMFAP) részvételével
 
A péceli 2119 Összefogás Egyesület hagyományos jótékonysági bálja a helyi szervezetek és kezdeményezések támogatására jött létre több évvel ezelőtt.
A VI. Jótékonysági Bált 2018. március 15-én rendezték a Pekáry kastélyban, több mint száz vendég részvételével.
A Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége (KMFAP) képviseletében H.G. Prof. Popper György, a Rend nagymesterének helyettese és felesége vett részt az eseményen, Sir Szöllősi Attila, Pécel polgármestere meghívására.



Idén a Péceli Gyermek- és Ifjúsági Kórus további sikeres munkájához és a nemzetközi versenyekre és külföldi fellépésekre történő utazásaihoz kívántak hozzájárulni az adományozók és a szponzorok. A báli belépők értékesítéséből származó összeghez a helyszínen is érkeztek adományok.
A Máltai Lovagrend 50.000,- Ft összeget ajándékozott a kórus tevékenységének finanszírozásához.



Az eseményen jelen volt Dr. Szücs Lajos, országgyűlési képviselő is, aki aktívan részt vesz a település életében, ezúttal is 50.000,- Ft-ot ajánlott fel a kedvezményezett javára. A kórus 2003-ban alakult Szilágyiné Szalai Zsuzsa vezetésével. Pécel közönsége elsősorban a karácsonyi koncerteken hallhatta a dalokat, ahol a kórusművek mellett hangszeres előadásokkal is felléptek a gyerekek.



Eddigi legnagyobb sikerüket a XXI. Kodály Zoltán Nemzetközi Gyermekkórus Fesztiválon, Komlón érték el 2017 júniusában, a fődíj mellett a legjobb hangzásért járó különdíjat, a Nagykórus kategória győztese díjat és a közönségdíjat is átvehették. (Az erről készült rövid összefoglaló megtekinthető az alábbi linkre kattintva: https://youtu.be/G6TqWjQwsGQ)



A kórust beválogatták a XII. Cantemus Nemzetközi Kórusfesztiválra, amelyre 2018. augusztusában kerül sor Nyíregyházán, a három magyar kórus mellett Argentínából, Hollandiából, Dél-Afrikából és a világ egyéb részeiről érkező fellépők részvételével.

2018. április 5.