A Máltai Lovagrend (KMFAP) 2018-as karácsonyi jótékonysági ünnepe Kiskőrösön
 
A Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége (KMFAP) már több éve, hogy karácsony előtt Kiskőrösön is szebbé teszi az ünnepet adományaival néhány nehéz anyagi körülmények között élő árva, félárva gyermek számára, így segítve iskolai tanulmányaikat.



Lady Török Erzsébet, a Lovagrend Humanitárius igazgatójának kezdeményezésére és szervezésében idén 24 gyermek részesült támogatásban, a Kiskőrös és térségében működő iskolák vezetőinek javaslatára. Sir Bánó István, a KMFAP Magyar Nagyperjel helyettese Kecskemétről utazott Kiskőrösre, a lovagvárosba, hogy 2018. december 20-án részt vegyen a városháza dísztermében rendezett karácsonyi ünnepségen, ahol a Rend nevében kedves szavakkal köszöntötte a megjelent diákokat és kísérőiket. Sir Domonyi László, Kiskőrös polgármestere, aki szintén tagja a Máltai Lovagrendnek, elismerően szólt a nemes hagyományról és megdicsérte a szorgalmas, jól tanuló gyermekeket, fiatalokat.



Köszönetet mondtak a támogatóknak is, akik nélkül ez az esemény nem jöhetett volna létre. Adományozók: Domonyi László, Erman Kft., Lavati Ker Zrt., Kunságszesz Zrt., Petőfi Corso Kávéház, Ázsia áruház, Turák Gábor, Nuszpel József, Akker-Plus Kft., Dóczi Tamás, Kukucska Sándor, Bognár Zsolt, Barkóczi László, Barkóczi János, Túrú Gábor.


A rendezvényről megjelent újságcikk az alábbi képre kattintva olvasható:


2018. december 28.