Sir Nagy Károly András kizárása a Máltai Lovagrendből (KMFAP)
 
Tisztelt Dáma és Lovagtársaim!

Sokan közületek az elmúlt napokban különböző információkat és dekrétumokat kaptak a hivatalos dokumentumokon kívül Nagy Károly Andrástól is!

Mindezekre való tekintettel tartom szükségesnek a megszólalást és a történtek rövid ismertetését, hogy ezen információk alapján mindenki helyesen ítélhesse meg a helyzetet, amely Rendünk számára komoly veszélyeket is magában hordoz.

Mi is történt időrendi sorrendben:

1. 2019 január elején olyan információk jutottak a Rend vezetése tudomására, amelyeket egyértelmű bizonyítékok is alátámasztottak, hogy Rendünk külügyminisztere, hatáskörét túllépve és azzal visszaélve, jogtalanul, arra nem jogosult lovagrenden kívüli személyek részére KMFAP Diplomata útleveleket adott el jelentős összegekért!

2. Erre való tekintettel Nagymesterünk 2019 január 18-án kelt Magisztrátusi Dekrétumában azonnali hatállyal leváltotta Nagy Károly Andrást külügyminiszteri pozíciójából és Fegyelmi Bíróságot állított fel az ügy tisztességes kivizsgálására 3 tekintélyes jogi szakember lovagtársunk bevonásával. Az ügy lezárásáig Nagy Károly András lovagi tagsága és minden megbízatása felfüggesztésre került!

3. A Bíróság a vád ismertetése után 3 napot adott a nyilatkozásra, hogy kívánja-e védeni magát, majd 10 napot a védekezés előterjesztésére! Ezen idő alatt a bíróság számára elfogadható védekezés nem lett benyújtva, ami nem csoda, hiszen a csatolt bizonyítékok egyértelműek és támadhatatlanok voltak.

4. Nagy Károly András – a védekezésre rendelkezésre álló időt arra használta fel, hogy elkezdte lovagtársainkat bombázni olyan levelekkel és anyagokkal, amelyekben saját védekezése helyett a Nagymesterünket támadta a valóságnak nem megfelelő állításokkal és vádakkal, lemondását követelve!
Nem vette tudomásul, hogy már nem miniszter és lovagi tagsága is fel lett függesztve! Ilyenre egyébként még nem volt példa a lovagrend történetében, de más államok esetében is ezt puccs-kísérletnek hívják!

5. A Lovagi Bíróság kínosan ügyelve a szabályok betartására 2019 február 25-én egyhangúlag meghozta Nagy Károly Andrást minden vádpontban elmarasztaló ítéletét és a Lovagrendből való kizárását javasolták!

A Bírósági Ítélet az alábbi linkre kattintva olvasható:
http://www.kmfap.net/index.php?article_id=555

6. Prince Cosmelli, Rendünk Nagymestere ezen előterjesztés alapján a mai napon, 2019 február 25-én kiadott Dekrétummal Nagy Károly Andrást – minden lovagi fokozatától és tisztségétől megfosztva – kizárta a KMFAP soraiból!

A 07/2019 Magisztrátusi Dekrétum lent olvasható.


Mindezen időszak alatt a vádlott, akinek nem lehettek kétségei az ügy kimenetele vonatkozásában – átfogó támadást intézett legitim Nagymesterünk leváltására, és a védbeszédként szétküldött hamis vádaskodást tartalmazó videófelvételek és levelek után:
- az erősen megkérdőjelezhető ideiglenes lovagrendi alkotmányra és az azt megalkotó lovagokra hivatkozással megválasztotta magát a KMFAP Nagymesterének, a rendi Állam elnökének és kinevezte magát külügyminiszternek!
- ezzel egyidőben egy általa kiadott másik dekrétummal Prince Jose Nagymestert leváltotta és kizárta a Rendből!


Tisztelt Dáma és Lovagtársaim!

Számomra, mint a Nagymester általános helyettese és a Rendi állam Miniszterelnöke azért is rendkívül fájdalmas az ügy, mert Nagy Károly Andrást én hívtam a rendbe, én hívtam vissza kényszerpihenője után a külügyminiszteri pozícióba, és az elmúlt évek során számos témában szorosan együttműködtünk, többnyire sikeresen a Rend érdekében!

Nehezen tudom felfogni, hogy Nagy Károly András józan ésszel hogyan élhetett ennyire vissza a bizalommal, hogyan mehetett el ennyire messzire még ha sok pénzt is remélt vagy keresett vele!

Én most nem igazán tudom eldönteni, hogy Nagy Károly András ennyire gátlástalan és romlott-e, avagy elméje a sok családi probléma, magyarországi bírósági ügyei és rendünkben való lebukása hatására megbomlott!

Javaslom, a fentiek alapján ezt mindenki maga döntse el!


Rendünk az elmúlt évek során jelentősen fejlődött és erősödött! Nem hagyhatjuk, hogy egy kétes személyiség, aki közénk férkőzött, vagy akár egy elmeháborodott, eddigi eredményeinket romba döntse!






Prof. Popper György, ltg.
a Nagymester Általános helyettese
Miniszterelnök



2019. február 26.