A Máltai Lovagrend (KMFAP) tanulmányi támogatásának átadása rászoruló gyermekeknek Kiskőrösön 2019 karácsonyán
 

Az idei adventi időszakban ismét több településen, sok nehéz sorban élő gyermeknek és fiatalnak nyújtott tanulmányi támogatást a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége (KMFAP), amelynek pénzügyi alapja évekkel ezelőtt jött létre külföldi és magyar lovagjai adományainak köszönhetően. A kezdeményezés célja, hogy hatékonyan járuljon hozzá az árva, félárva és nehéz körülmények között élő gyermekek oktatásához és képzéséhez.
A Rend nagy jelentőséget tulajdonít az oktatásnak, mint az életesélyt nagy mértékben elősegítő és meghatározó tényezőnek. Magyarországon évek óta különösen sok gyermek részesül az alapítványból, arra törekedve, hogy optimális módon ossza el az e célt szolgáló támogatást.



Idén Kiskőrös és vonzáskörzetéhez tartozó 26 árva, félárva és nehéz sorsú gyermek kapott oktatási célú támogatást, amelynek átadására 2019. december 19-én került sor a Rend helyi tagjainak szervezésében, Lady Török Erzsébet – a KMFAP Humanitárius igazgatója vezetésével, akinek felkérésére a térség iskoláinak vezetői javaslatot tettek a leginkább támogatásra szoruló gyermekekre, akiknek életét, családi körülményeit és iskolai eredményeit a tanárok leírásaiból ismerhettük meg. Ebből egyértelműen kiderült, hogy a súlyos szociális problémák és kihívások ellenére a gyakran egyedülálló szülők, nagyszülők a lehető legjobb nevelést és gondoskodást biztosítják a gyermekeknek, amit azok kiváló tanulmányi eredményei és egyéb területeken elért sikereik és ambícióik is bizonyítanak.
(Az intézmények: KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolája, Kiskőrösi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény /EGYMI/, Kiskőrösi Petőfi Sándor Gimnázium, Kiskőrösi Wattay Szakközépiskola, Bem József Általános Iskola)



A városháza gyönyörűen feldíszített karácsonyi hangulatú dísztermében tartott átadási ünnepségen a támogatásra ajánlott gyermekeken és az iskolák képviselőin kívül megjelent a Lovagrend képviseletében: Sir Domonyi László, Kiskőrös polgármestere, Lovagrendünk megbecsült tagja, akinek idei újraválasztásához ezúttal is gratulálunk, Lady Török Erzsébet és Lady Popper Anna.



Lady Erzsébet az ünnephez méltó szavakkal köszöntötte a megjelenteket és hangsúlyozta a Lovagrend és személyes elkötelezettségét a rászorulók megsegítése iránt, amelyet évek óta tettekkel bizonyít Kiskőrösön is. Lady Anna felidézte, hogy több mint 10 évvel ezelőtt kezdődött a Lovagrend kapcsolata Kiskőrös várossal, s évről évre nagy szeretettel nyújtunk segítséget az ott élő gyermekeknek a karácsonyi időszakban, ahogy ez most is történt. Egyúttal biztosította a város polgármesterét, hogy a Lovagrend támogatási akciója a jövőben is folytatódik. Nagyon örülünk, hogy Kiskőrösön ilyen erős szociális érzékenységű lovagok és dámák képviselik a Lovagrendet és végzik a legfontosabb tevékenységünket, a humanitárius munkát.
Az adományokat és a karácsonyi édességcsomagokat köszönettel fogadták a gyermekek.



A házigazdák ajándékokkal kedveskedtek a Máltai Lovagrend jelen lévő tagjainak. Megvendégeléssel és baráti hangulatú beszélgetéssel fejeződött be ez az örömteli nap.




2019. december 20.