Rendhagyó Máltai Lovagavatás (KMFAP) 2007. december 18-án
 

December 18-án, vasárnap a Lovagrend történetének egyik legkülönlegesebb eseménye zajlott; lovagavatás ”rendkívüli” körülmények között.

A Semmelweis Egyetem Ér- és Szívsebészeti Klinikáján avattuk fel cseh lovagjelöltünket Ladislav Nádasi urat, aki a november 16- lovagi avatásra érkezvén a hét közepén infarktust kapott Budapesten. Sikerült méltó körülményeket teremteni a kórházban Dr. Merkely Pál igazgató főorvos úr segítségével és felejthetetlen, nagyon megható eseménnyé varázsolni ezt az avatást.

Ennek a rögtönzésnek köszönhetően teljesült Sir Ladislav 14 éves kora óta dédelgetett vágya, hogy Máltai lovag legyen, s ebben még az avatás előtt 2 nappal bekövetkezett infarktus sem akadályozta meg. Akik részt vettek ezen az avatáson egész életükben emlékezni fognak erre a nem mindennapi eseményre, s igazolva látják azt is hogy Lovagok előtt nem lehet akadály, ha valamit véghez akarnak vinni.

Nem szégyelltük a könnyeinket és olyan boldogság volt látni, hogy mindenkit megérintett a pillanat varázsa. 

Szeretnénk egyben gratulálni és kívánjuk, hogy életét kísérje boldogság és áldás. 


Legyen hű a lovagi erényekhez, legyen jó lovagtestvérünk és mindig lebegjen szeme előtt fogadalma és a Lovagrend ezer éves múltja, amelyhez méltó utóddá kell válni.