Ülést tartott a Pro Deo State University vezetői testülete
 

2012. június 22-én, a szlovákiai Chateau Belá elegáns tanácstermében tartotta a Pro Deo State University (PDSU) rektori hivatala, a Pedagógiai és Tudományos Tanács és az egyetem Kuratóriumának összevont ülését. Az ülésen megjelent prof. José Manuel Costa da Veiga Cosmelli rektor és prof. Popper György a kurátori testület alelnöke.

Az ülés napirendjén több jelentős esemény szerepelt:

1. A PDSU rektora „honoris causa” doktori címet adományozott H.E. Sir Albino Malungo úrnak, Angola Dél-Koreába akkreditált rendkívüli és meghatalmazott nagykövetének, a Máltai Lovagrend (KMFAP) tagjának, kiemelkedő diplomáciai munkája elismeréséül.

 

2. Az egyetem összevont ülésén került sor Kertész-Bakos Ferenc habilitációjára, melyen a magisztrátus mellett részt vett opponensként dr. Suha György, a Wekerle – Sorbonne Üzleti Főiskola szakvezető főiskolai tanára és dr. Pánczél Zoltán a Temesvári Mihai Eminescu Egyetem dékánja, valamint a Pro Deo State University doktorai és professzorai részéről MUDr. Maria Czellarikova, MUDr. Isabel Cosmelli, dr. Varga Miklós, dr. Fritz Wendland, Mons. Fabio Fabbri, dr.Davide Cervi és dr. Popper Anna.

 

Kertész-Bakos Ferenc szakmai tevékenységének néhány fontos eleme:

  • Mint az egyetem megbízott tanára, 2010-től a PDSU gazdaságpolitikai képzési irányú együttműködéseit készítette elő a régió intézményeivel,
  • Az idei évtől a Budapesten megnyílt társadalomtudományi elemző minorprogram tanára,
  • A leendő PDSU Közép - Európai Egyetem alapítására létrehozott Pro Deo State University Közép - Európai Tudományos Alapítvány dékánja,
  • A „Projekttervezés” és az „A Strukturális Alapok fogadásának rendszere 2000-2006” című egyetemi tankönyveit a habilitációs vizsgabizottság „Magna cum laude” fokozattal minősítette.

  

3. Ezen alkalommal került sor a Pro Deo State University és a Temesvári Mihai Eminescu Egyetem közötti együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírására, amelyben a két egyetem kifejezte együttműködési szándékát a közös képzés terén. A Pro Deo State University részéről H.M.E.H. Prince José Cosmelli, rektor és a Sir Pánczél Zoltán, az Eminescu Egyetem dékánja, a rektor képviseletében és nevében látta el kézjegyével az okmányokat.